Negative Approach exclusief naar Erica voor Pitfest

Erica

De hardcore punk pioniers van Negative Approach maken vrijdag 19 augustus een stop in café The Spot in Erica. De legendarische band uit Detroit wordt geflankeerd door twee Nederlandse hardcore bands: Hamerhaai uit Dedemsvaart en Not In This Lifetime uit Groningen. Het evenement bevat ook een barbecue voor alle bezoekers, die tegen een kleine meerprijs ook lekker willen komen eten.

Negative Approach geldt - samen met Minor Threat, Bad Brains and Black Flag - als één van de grondleggers van het genre. In de jaren tachtig voortgekomen uit de oude Detroit punkscene, waarbij invloeden als The Stooges, Britse punkrock en Oi! muziek een grote rol speelden, is de band van onmiskenbare invloed geweest op bands als Poison Idea, Sonic Youth en Los Crudos en talloze generaties fans van hardcore en bands wereldwijd.

Legendarische status

De houding van zanger John Brannon personificeerde de ziedende en nihilistische muziekstijl, waar de band de legendarische status mee vergaarde. Het titelloze debuut en de Tied Down lp met nummers als Can't Tell No One, Ready To Fight en Nothing zijn nog altijd klassiekers. Alle informatie over het evenement is te vinden op de website van Pitfest - www.pitfest.nl - en de Facebook-pagina van het muzikale evenement in Erica: www.facebook.com/pitfest.nl.

Auteur

Redactie