Motorcoureurs uit Zuidoost-Drenthe naar TT Junior Track

Erica

Tientallen motorcoureurs gaan op zaterdag 6 en zondag 7 augustus voor spectaculaire wedstrijden tijdens de nationale titelstrijd. De races maken deel uit van het motorsportseizoen van de SOBW. De TT Junior Track ligt direct naast het grote TT Circuit in Assen en is gratis te bezoeken.

Het aantal regionale rijders uit Drenthe is goed vertegenwoordigd. In het Molenaar NSF 100 Championship rijden Dion Otten uit Assen, Nick Gepken en Dinand Heijnen uit Erica, Marnick Kloosterman uit Coevorden en Roy Klompmakers uit Nieuw-Weerdinge voor eigen publiek. In de Yamaha R125 cup rijdt Thorben Scheper uit Assen zelfs een onvervalste thuiswedstrijd.

Verschillende circuits

Het SOBW-motorsportseizoen telt veertien wedstrijden en deze worden op verschillende circuits verreden. In de ochtend worden in alle klassen de vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. Na het middaguur worden de wedstrijden in twee manches gereden. Elke racedag begint rond de klok van 10.00 uur. Na Assen volgen nog racedagen in Veldhoven (27 augustus), Berghem (10 september), Zwolle (24 september) en de vier uurs race in het Noord-Franse Croix-en-Ternois op 22 oktober.

Auteur

Redactie