Boekenmarkt op terrein van 'Aeldermeul'

Aalden

In Aalden staat op zaterdag 30 juli de traditionele boekenmarkt van molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul op het programma. Van 10.30 tot 16.00 uur is in en rondom de molen een groot aantal antiquarische en tweedehands boeken te koop.

De boekenmarkt geldt als één van de grootste in de regio en trekt jaarlijks vele honderden bezoekers. Dit jaar wordt opnieuw een recordaantal boeken aangevoerd. Boekenwurmen en liefhebbers van oude boeken en bijzondere exemplaren komen op het molenterrein in Aalden volop aan hun trekken.

Ben Kraaijenbrink

Vrijwilligers van de molenvereniging zijn onder aanvoering van Ben Kraaijenbrink de afgelopen maanden intensief bezig geweest om alle ingezamelde boeken te rubriceren en aan een kwaliteitstoets te onderwerpen. Heel veel boeken zijn inmiddels door hun handen gegleden. De boeken worden op genre gerubriceerd. Bijzondere boeken krijgen een speciaal plaatsje. Op jacht naar bijzondere uitgaven, eerste drukken of gewoon een mooi of spannend boek? Het is er op 30 juli allemaal volgens de organisatie. Boeken over bijvoorbeeld fotografie en kunst, poëzie en literatuur, techniek, geschiedenis, religie, planten en bloemen, sciencefiction, kinderboeken en reisboeken. Bij slechte weersomstandigheden wordt uitgeweken naar De Drieklank aan de Kerkstraat 16 in Aalden. Meer informatie staat op de website www.aeldermeul.nl.

Auteur

Redactie