Miranda Ziengs: 'Al dat roze in Westerbork geeft zo’n kick'

Geesbrug

De recreatieve Pink Walk en Run in Westerbork wordt gehouden op zondag 2 oktober. Het team Walk4Pink is nu al druk bezig met de voorbereidingen.

Door Kristian Elders Zo stonden de leden Wendy Zwiep-Klarus (35) uit Geesbrug, haar dorpsgenote Gerti Mulder (37) en de 36-jarige Oosterhesselse Miranda Ziengs donderdagavond voor de eerste keer op de jaarlijkse zomermarkt in Gees om geld in te zamelen voor het team, dat meedoet in Westerbork. In Gees werd iets meer dan 675 euro verzameld en ook de organisatie van de Pink Walk en Run kwam nog even langs. Samen met nog ongeveer zeventig andere fanatiekelingen uit de wijde omtrek - zij komen uit onder meer Dedemsvaart en Hoogeveen - wordt het team Walk4Pink gevormd. Mulder sluit dit jaar voor de eerste keer aan, terwijl Zwiep en Ziengs in 2015 ook al van de partij waren. Ziengs had borstkanker, maar is genezen. Samen met vele anderen zet zij zich graag in voor Pink Ribbon. Dat is het goede doel waar uiteindelijk alle opbrengsten naar toe gaan. De Pink Walk en Run is dus een actie voor Pink Ribbon. “Al dat roze geeft zo’n kick”, weet Ziengs uit eigen ervaring na de eerdere edities. “Het was werkelijk fantastisch. Het team Walk4Pink deed vorig jaar voor de eerste keer mee.”

Ook hardlopers

Nieuw in Westerbork is dit jaar dat ook hardlopers mee kunnen doen. “Walk4Pink telt veelal wandelaars.” Het team overhandigt het ingezamelde geld op 2 oktober - in de vorm van een cheque - aan de organisatie van het gebeuren in Westerbork. “Vorig jaar haalden we als team ruim 1300 euro op en de overhandiging van de cheque was emotioneel voor ons. Dit jaar gaan we voor in elk geval 1500 euro!” Mensen met interesse om zich aan te sluiten bij Walk4Pink kunnen tot medio september een e-mail sturen naar mirandaaz79@hotmail.com. Liefhebbers kunnen zich daarna uiterlijk op de dag van het evenement inschrijven, maar dan valt de lunch weg. Doneren kan via de website van het team: acties.pinkribbon.nl/team/team-walk4pink. Meer algemene informatie staat op www.pinkwalk.nl.

Auteur

Redactie