Promotie van Veenvaart op 3 en 4 september

Oranjedorp

Promotie van de Veenvaart. Daarvan is op zaterdag 3 en zondag 4 september sprake in de dorpen langs de Veenvaart. Dat zijn Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Erica, Klazienaveen, Oranjedorp, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen-Noord, Barger-Compascuum en Emmer-Compascuum.

De genoemde dorpen, musea en organisaties in de regio en aan de Veenvaart gerelateerde organisaties of instellingen zijn uitgenodigd om zich in een grote tent bij de Spaarsluis in Oranjedorp - aan het Koning Willem Alexander Kanaal - te presenteren aan een breed publiek. De organisatie legde ook al contacten met Duitse organisaties en instellingen.

De Snikke

De presentaties worden omlijst met activiteiten. Zo vaart bijvoorbeeld De Snikke beide dagen en levert ook Kapitein Kolk zijn bijdrage. Er klinkt livemuziek op de zaterdagavond. Het promotiefestival is een idee van de coöperatieve vereniging De Veenvaart. Het programma van zaterdag is van 10.00 tot 18.00 uur en van 20.00 uur tot middernacht. Het programma op zondag start om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De entree is telkens gratis.

Auteur

Redactie