'Zuidoost Drent' heeft hoger doel

Emmen

Het nummer Zuidoost Drent van singer-songwriter Jaap Lamfers en slagwerker Peter Deiman werd donderdagochtend gepresenteerd in het Emmer atelier van Ingo Leth en heeft een hoger doel.

Door Mayke Bos Het lied is gemaakt in het kader van Van Goede Grond - Emmen Culturele Drentse Gemeente 2015-2016 - en is ontstaan bij Growing Workplace, waar jonge ondernemers zich afvroegen hoe zij Emmen goed zouden kunnen positioneren. “We hebben de laatste tijd namelijk zoveel negatieve publiciteit over ons heen gekregen”, vertelt Lamfers. Samen met Peter Deiman is hij er daarom voor gaan zitten. De Emmer muzikant Jeff Zwart ontfermde zich over de productie en zo ontstond het lied, waarin met veel lof over Zuidoost-Drenthe wordt gezongen. “Het gaat hier steeds van mond tot mond, wij leven hier op goede grond, als Zuidoost Drent”, zingt Lamfers. De videoclip is opgenomen in het centrum van Emmen, in de oude dierentuin en op het schoolplein van basisschool De Esdoorn in Weerdinge, waar groep zeven ook nog een muzikale bijdrage levert op de achtergrond. “Het kostte heel wat jaren werk, maar nu staan wij hier samen sterk”, hoor je Lamfers zingen als er in de videoclip beelden worden getoond van het nieuwe Raadhuisplein en het Atlas Theater.

Muzikaal lint

De release van het nummer is niet het hoogtepunt, want er is een hoger doel. Lamfers en Deiman zouden graag zien dat muzikanten uit de regio een eigen uitvoering maken van het nummer. “We hebben een tekst, we hebben een akkoordenschema en we willen muzikanten uitnodigen voor deelname aan een muzikaal lint, dat begint in het centrum en eindigt op het Raadhuisplein, voorafgaand van de opening van het Atlas Theater op 15 oktober”, legt Deiman uit. Alles is mogelijk: van country tot rap. Ter inspiratie trad het duo nog op, waarbij flink geïmproviseerd werd met verschillende muziekstijlen. Cd’s zijn binnenkort verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten, waaronder de galerie van Ingo Leth. Op YouTube is het nummer al te beluisteren.

Auteur

Redactie