Eric Prins ziet graag herkenbaar Germanicus

Coevorden

Vorig jaar debuteerde Germanicus tijdens de door HZVV en VV Hoogeveen georganiseerde AH Offerein Bokaal. In de halve finale werd Hoogeveen verslagen, waarna in de finale HZVV te sterk bleek. Het was voor de ploeg van trainer Eric Prins uiteindelijk niet de opmaat voor een goed seizoen. Na één jaar degradeerde men alweer uit de eerste klasse.

“We hebben een heel slecht jaar gehad en dat kostte mij veel moeite”, vertelt Prins. “We hebben het nu afgesloten en kijken vooruit. We haalden vorig seizoen 15 punten uit 26 wedstrijden. We hebben samen gefaald en degradeerden terecht. Dit neemt niet weg dat het ons streven blijft weer een stabiele eersteklasser te worden.”

Jeugd

Niet alles was kommer en kwel bij de Germanen. “Met het eerste elftal hebben we een slecht jaar gehad, maar met de rest van de club gaat het uitstekend. Zo werd het tweede team kampioen en ontwikkelt de jeugd zich prima. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat de club organisatorisch en op bestuursniveau weer sterk op de rit staat. Iets wat de verdienste is van het huidige bestuur, de sponsorcommissie en alle vrijwilligers. Dat laatste is ook de reden dat de degradatie bij mij als een mokerslag aankwam. Zij verdienen beter.” Prins: “Er komt een goede lichting aan vanuit de jeugd. Ze hebben echter wel tijd nodig. We werken toe naar een herkenbaar eerste team met eigen jongens.” Prins kijkt uit naar de AH Offerein Bokaal. Op zaterdag 6 augustus is om 17.00 uur eerst Hoogeveen (za.) de tegenstander. Woensdag 10 augustus is de volgende ronde en de slotdag van het toernooi is op zaterdag 13 augustus. De overige deelnemers zijn Hoogeveen (zo.), HZVV, Ruinen, Ruinerwold, SC Erica en Tiendeveen.

Auteur

Redactie