Team uit Dalen draagt bij aan stormvaste huizen in Bangladesh

Dalen

Exaxt 2646 meter hoog is de Col du Galibier. Alle 207 deelnemers van Fiets of Loop voor een Huis trotseerden de berg afgelopen weekend.

Team Scholten uit Dalen was opnieuw van de partij. Met veel trots en soms een enkele traan brachten de teamleden een Duplo steentje naar boven en bouwden samen een huis. Daarmee symboliseerden zij de bouw van een huis voor een gezin in Bangladesh, die ze met deze sportieve prestatie verwezenlijkten. De deelnemers kregen bij de beklimming steun van Ireen Wüst, die de Franse Galibier dus ook beklom. Door deze actie van de Wereldfoundation is 302.642 euro opgehaald, waarmee 303 stormvaste huizen gebouwd kunnen worden. Alle sportievelingen moesten minstens duizend euro sponsorgeld meebrengen. Voor elke duizend euro sponsorgeld wordt één woning voor een gezin in Bangladesh gerealiseerd.

Vierde editie

Het was alweer de vierde editie van het jaarlijks terugkerend evenement Fiets voor een Huis. In totaal heeft het evenement nu 1500 huizen opgebracht. Voor het evenement zijn ruim vijftig vrijwilligers actief om Fiets voor een Huis tot een succes te maken. Volgend jaar wordt op 9 september de jubileumeditie gehouden. Fiets of Loop voor een Huis is een initiatief van de Wereldfoundation, die de huizen in Bangladesh realiseert samen met Woord en Daad. Foto: Meint Brookman

Auteur

Redactie