Scholen ontdekken Atlas Theater als leslocatie

Emmen

Het voortgezet onderwijs heeft het Emmer Atlas Theater ontdekt als locatie voor hun kunst- en cultuurprojecten. Zo organiseerde De Kunstbeweging voor het Carmelcollege vorige week de 15e editie van hun jaarlijkse Podiumdagen.

Tijdens de Podiumdagen kiezen de leerlingen zelf een kunstdiscipline waarin twee ochtenden de tijd krijgen om onder leiding van gastdocenten een mooie presentatie voor te bereiden. Ouders werden ook uitgenodigd en zij lieten deze kans om hun eigen kind te zien optreden in het Atlas Theater natuurlijk niet aan zich voorbij gaan. “Voor de 183 havo- en vwo-leerlingen was het een bijzondere ervaring om hun voorstelling voor te bereiden en uit te voeren in een echt theater. Dat geeft een enorme meerwaarde”, aldus CKV-docent Marie Jose Tepe. “De ruimtes zijn groot en inspirerend, de geur is natuurlijk nog nieuw en toch ruik je de theatrale sfeer al. Juist deze locatie maakt dat jongeren boven zichzelf uitstijgen. Wat zou het geweldig zijn als scholen ook in de toekomst gebruik kunnen maken van het theater als locatie voor hun kunstprojecten. Zo zal de drempel om daar voorstellingen te bezoeken lager worden. Het Atlas Theater is tenslotte ook van en voor onze jongeren.”

Workshops

Het Carmelcollege is niet de enige school die al een project in het theater heeft gedaan. Afgelopen week waren de tweedejaars scholieren van de Emmer Praktijkschool aan de beurt. Zij leefden zich uit in de diverse workshops. Ook bezochten zij een voorstelling over de gevaren van ‘sexting’. Die voorstelling waarschuwt op theatrale wijze voor het verspreiden van pikante foto’s op social media, sexting dus. De Kunstbeweging is in overleg met de directie van het Atlas Theater en hoopt volgend jaar ook een mooi kennismakingsproject te kunnen organiseren voor het basisonderwijs.

Auteur

Redactie