C'est la Vie pakt uit in Emmen centrum

Emmen

Opnieuw is het de organisatie van C’est la Vie gelukt om spectaculaire straattheateracts naar Emmen te halen voor de 22e editie van het straattheater- en muziekfestival. Het Phonehouse C’est la Vie festival vindt plaats op zondag 24 juli.

C’est la Vie is een gratis toegankelijk straattheaterfestival in het centrum van Emmen. In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een mix van vlooienmarkt en braderie, straattheater en muziek. De stichting C’est la Vie is verantwoordelijk voor de invulling van het gedeelte overdag, het straattheater en de markt. Het muziekprogramma wordt ‘s avonds door de lokale horeca ingevuld en georganiseerd. Tussen beide partijen is in de loop der jaren een succesvolle samenwerking ontstaan. Het C’est la Vie festival staat volgens de organisatie dan ook niet voor niets in de top-vijftig van sterkste merken in de Drentse cultuursector en is één van de grootste publiekstrekkers in de gemeente Emmen. Zoals altijd lopen overal in het Emmer centrum schitterende steltenacts rond. Kleurige paradijsvogels zijn op zoek naar een nieuwe habitat en strijken neer in Emmen. Dit kan tot hilarische situaties leiden. Kleurrijke wezens zijn op onderzoek uit. Niemand weet waar ze vandaan komen, maar dat het hen hier bevalt is overduidelijk. Met hun reusachtig lange vingers betoveren ze jong en oud.

Mezenhuis

Voor het oude Dierenpark staat een wel heel bijzonder vogelhuis: een Mezenhuis, misschien wel het meest sfeervolle kleine theater van Nederland. Op prettige wijze sleept Mees het publiek mee in haar verhalen, met ondersteuning van haar gitaar en rake liedjes. Partneracrobatiek, dans, solo en duo mast zijn de bouwstenen voor de burleske circusvoorstelling van In Controlado. Bij de fietsenkelder kunnen bezoekers lekker op de trappen gaan zitten om te genieten van de Drentse toneelvoorstelling Het Duel. Ook trekken er zes wasvrouwen door de Vlinderstad en zij veranderen het centrum in een wereld van wit wasgoed. Binnen hun strakke stramien krijgen de emoties soms flink de overhand. De performance balanceert op het vlak van dans, theater en beeldende kunst. Was XL moet je zien, ruiken en ervaren. Het grasveld voor de redactie van de ZuidOosthoeker en Dagblad van het Noorden wordt omgetoverd tot kinderplein. Hier kunnen kinderen tekenen, maskers maken in het 3D-atelier en een complete woonkamer van krijt voorzien. Met de tovertekening kunnen zij voor één keer in de eigen fantasiewereld stappen.

Bands en dj’s

Het feest gaat ‘s avonds door en dan neemt de horeca het stokje over met een gevarieerd muziekprogramma. Op acht podia in het centrum treden bands en dj’s op. Het festival is op zondag 24 juli en begint om 10.00 uur met de vlooienmarkt en braderie. Vanaf 13.00 uur barst het straattheater los. Het straattheater en de markt duren tot 17.00 uur. In de avonduren kan men zich tot in de kleine uurtjes blijven vermaken met een gevarieerd muziekprogramma, georganiseerd door de lokale horeca op diverse podia in het centrum van Emmen. Meer informatie staat op www.cestlavie-emmen.nl.

Auteur

Redactie