Olifanten Wildlands lijken niet blij met hertengezelschap

Emmen

Wildlands heeft de roedel axisherten - die al voor de opening van het park achter de schermen verbleef - kennis laten maken met de kudde olifanten. Die kennismaking verliep gelukkig voor de herten zonder slag of stoot, al zijn de dikhuiden niet bepaald dol op de hertengroep.

Heel voorzichtig betrad de roedel het buitenverblijf van de olifanten. De poort - die het buitenverblijf en het uitloopgebied bij de stallen scheidt - hing een halve meter boven de grond, zodat de herten bij gevaar een veilige plek konden opzoeken. Het duurde niet lang of de eerste olifant bestormde de groep, waarna de rest van de olifantenkudde volgde. Het is maar goed dat de herten vele malen sneller en wendbaarder zijn, want de olifanten leken niet heel blij te zijn met de komst van de nieuwe dieren. Achtervolgingsscènes van deze toch bijzondere soortencombinatie leveren mooie plaatjes op. Al is het te hopen dat de herten niet 'klem worden gereden' door de olifanten. Die foto's wil je niet zien...

Auteur

Redactie