Gerrit en Joop Kok: 'Het beviel ons overal'

Coevorden

Gerrit en Joop Kok-Berendsen zijn sinds maandag 18 juli zestig jaar getrouwd. Het echtpaar woont vier hoog in het centrum van Coevorden.

Door Kristian Elders Gerrit (86) is geboren in de buurtschap Vossebelt, vlakbij Steenwijksmoer en Coevorden. Hij ging in Steenwijksmoer naar de basisschool. Joop (82) kwam ter wereld in Coevorden. Bij toeval ontmoetten de twee elkaar, want Gerrit verhuisde van Vossebelt naar de Oostersingel in Coevorden centrum en Joop woonde daar letterlijk om de hoek. Plotsklaps waren zij buren en de eerste serieuze verkering was al snel een feit. Na zeven jaar verkering trouwde het stel en Gerrit en Joop woonden op verschillende locaties in Coevorden. “Om eerlijk te zijn beviel het ons overal”, vertelt Joop. Zij ging vroeger naar de zogeheten meisjesvakschool in Coevorden. “Tijdens mijn werkzame leven was ik actief in diverse winkels als verkoopster. Ik werkte jarenlang in een winkeltje in woonzorgcentrum De Voorde. Het was heerlijk om met die mensen om te gaan en de onderlinge contacten te onderhouden.” Na de lagere school ging Gerrit naar de hbs en later ook in dienst. Hij werkte bij het vroegere Modelhuis Kramer in hartje Coevorden. “Daar was sprake van drie etages met meubels, maar het wachten op klanten lag me niet zo goed. Ik ging er liever op uit en werd daarom vertegenwoordiger in de meubelbranche. Dat heb ik tot mijn 65e gedaan. Daarna startte ik nog een eigen handeltje in meubels en op mijn 74e was het echt gebeurd met mijn werkzame leven.”

Glorietijd

Vandaag de dag mogen Gerrit en Joop graag samen vissen en ook bridgen. Zij kijken met veel plezier terug op de glorietijd van hun voetbalclub Germanicus in de hoofdklasse. Als trouwe supporters werd het eerste team thuis én uit gevolgd door het echtpaar Kok, dat niet met de bus ging maar ‘gewoon’ in de eigen auto. “We kwamen onder meer in Haaksbergen bij HSC’21, bij SC Enschede en in Groesbeek bij De Treffers. Een prachtige tijd. We reden duizenden kilometers per seizoen achter Germanicus aan.” Gerrit en Joop kregen twee kinderen, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. “Tot onze grote spijt overleed onze dochter Anita vijf jaar geleden op vijftigjarige leeftijd.” Het zestigjarig huwelijk is afgelopen weekend gevierd met de naaste familie in het Overijsselse Tubbergen.

Auteur

Redactie