Eerste cum laude geslaagden maken Hondsrug College trots

Emmen

De kers op de taart. Zo noemde directielid Rolf Mulder van het Emmer Hondsrug College deze week het cum laude afstuderen van twaalf eindexamenkandidaten.

Het was de eerste keer dat middelbare scholieren op deze wijze succes behaalden. Voorwaarde: op de drie belangrijkste vakken moest minimaal een 8 worden gescoord. Mulder: “Alle respect voor leerlingen die de beste cijfers halen, maar ik heb ook waardering voor doorzetters die met hard werken een 6 halen.”

Twaalftal

Ruben van der Weide (16) maakt deel uit van het twaalftal. De voormalige vmbo-leerling scoorde een 8 voor de vakken economie, wiskunde plus handel en administratie. Van der Weide: “Ik stond er goed voor, maar had dit niet verwacht en heb dit deels te danken aan de goede uitleg en begeleiding.” De toekomstige student luchtvaartdienstverlening heeft bij de vervolgstudie geen voordeel van zijn hoge cijfers. “Er zijn plaatsen genoeg, maar bij een selectie zou ik een enorme voorsprong hebben. Dan is groen licht op voorhand vrijwel zeker.”

Auteur

Redactie