Kunstkeien: route in Zweeloo en Aalden

Zweeloo

Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden opent vrijdag 15 juli om 14.00 uur het Geopark-project Kunstkeien op de Hondsrug. Dat doet hij in de Kunstenaarsherberg aan de Hoofdstraat 15 in Zweeloo. Na de opening worden de 27 kunstkeien bekeken en dan geven enige kunstenaars tekst en uitleg.

Kunstenaar Johan Hovinga - initiatiefnemer van het project - en vrijwilligers van de Kunstenaarsherberg maakten een wandelroute van 3,5 kilometer langs de kunstkeien. De route start bij de Kunstenaarsherberg. De route is verkrijgbaar bij Tourist Info aan de Aelderstraat in Aalden en in de Kunstenaarsherberg.

Expositie

De kunstkeien expositie in de buitenlucht wordt uitgebreid met een expositie in de Kunstenaarsherberg. De Kunstenaarsherberg is elke zaterdag open van 13.00 tot 17.00 uur en wanneer de vlag buiten hangt. De kunstenaars zijn onder meer Sé van Weert, Bea Venema, Halina Konikowska, Marion Mencke, Jeannet Wendel, Silvia Glaasker, Egbert Nijhuis, Marloes de Vries en Johan Hovinga. De expositie in Zweeloo, Aalden en omgeving komt op 7 augustus tot een einde.

Auteur

Redactie