Asena Korsten als Europees kampioen thaiboksen gehuldigd

Emmen

Asena Korsten (13) uit Emmen is gisteren door de Emmer locoburgemeester Bouke Arends gehuldigd. Zij werd op 24 april Europees kampioen thaiboksen. Asena kwam op 24 april uit voor de Flex Fight Club te Emmen. Ze nam het op tegen Demi Hobers van Garuda Gym.

Asena won deze partij overtuigend en werd daarmee Europees kampioen thaiboksen in haar gewichtsklasse. Thaiboksen (Muay Thai), is een oude gevechtssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Bij het thaiboksen lijkt alles te zijn toegestaan, maar er zijn wel degelijk regels aan gebonden. De geschiedenis van het thaiboksen is terug te leiden tot in de Middeleeuwen. In die tijd werden oorlogen gevoerd met pijl en boog, zwaarden en speren. In gevechten op korte afstand waren armen en benen echter ook geweldige wapens. Vandaar ook dat bij thaiboksen vuisten, ellebogen, knieën en benen worden gebruikt. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die van het boksen, het verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Auteur

Redactie