Scholieren halen 700 euro op voor stichting

Emmen

De eerste en tweede klassen van het Terra Emmen hebben vorig week een projectweek gehad, met als thema ‘Bewegen in een gezonde school’.

De leerlingen hebben sportclinics gevolgd; rugby, honkbal, slack-line, freestyle football, atletiek, bootcamp en dansen. Ook workshops over drugs, alcohol, jeugdcriminaliteit, gezonde voeding en roken kwamen aan bod. De sterkste man van Nederland, Jarno Hams heeft een bezoek gebracht aan de school, en een spetterende show gegeven. Daar liet Harms zijn spierkracht zien. Leerlingen mochten zelf ook onderdelen met Jarno doen. Wat zo makkelijk leek, was voor de leerlingen in de praktijk onmogelijk. De scholieren uit de eerste klas hebben op donderdag schilderijen, bloemstukken, broodjes, potloden en kistjes gemaakt. Dit is vrijdag verkocht op de braderie langs het Oranjekanaal. De tweede klas zorgde voor vertier met een spannende vlottenrace. Alle activiteiten waren ten behoeve van de stichting Spieren voor Spieren. De opbrengst is zevenhonderd euro.

Auteur

Redactie