Emmer La Place keert terug en opent in november

EMMEN

De kogel is door de kerk, want de allesbeslissende handtekening is gezet. Het heeft even geduurd maar restaurantketen La Place keert definitief terug naar Emmen.

Door Vincent Trechsel Dat zegt Desiree van der Land (39), die net als in de elf jaar voor het faillissement van V&D en daarmee het verdwijnen van La Place uit Emmen, manager wordt van de nieuwe Emmer vestiging. La Place gaat huisvesten in de voormalige schoenenzaak Schuurman Schoenen en krijgt zicht en een terras op het Raadhuisplein, tegenover Wildlands Adventure Zoo. “Het is een droomlocatie”, oordeelt Van der Land. Het pand is zo’n duizend vierkante meter groot. Daarmee krijgt La Place meer ruimte dan op de vorige plek, zij het dat die duizend vierkante meter nu wel over twee verdiepingen wordt uitgesmeerd. Over de gehele lengte van het pand krijgt het restaurant een terras op het Raadhuisplein met zo’n 65 zitplaatsen. “Alleen weet ik nog niet of die vergunning er al is”, zegt de kersverse manager.

Verbouwd

Van der Land geldt als aanjager van de terugkeer van La Place in Emmen. Begin dit jaar liet zij in deze krant al weten het restaurant graag terug te halen. Dat het vervolgens maanden later pas is gelukt, ligt volgens Van der Land aan de hoeveelheid partijen. “Er moeten afspraken gemaakt worden, er moeten offertes komen, die beoordeeld moeten worden. Alle partijen moeten akkoord gaan en dan pas kunnen er vergunning worden verstrekt. Dat kost gewoon tijd.” Om de oude schoenenzaak om te toveren tot een La Place-restaurant is zo een twee drie nog niet geregeld. “Er moet flink verbouwd worden. De gevel was voorheen de achterkant van het pand en dat wordt nu de voorgevel met zicht op het plein. De bovenverdieping heeft nog geen ramen en er moet natuurlijk per afdeling een kookeiland in worden gebouwd. De verwachting is dat we in november opengaan, maar misschien ook eerder. Het wordt het vertrouwde concept met een nieuwe uitstraling.”

Ontslag

Wat betreft het personeel is het nog allemaal wat onduidelijk. De 45 werknemers, die in verdeelde samenstelling La Place Emmen de afgelopen jaren vijf keer het beste La Place-restaurant van Nederland maakten, stonden na het faillissement van V&D zonder pardon op straat. Volgens Van der Land hangt het af van het ‘formatieplan’ hoeveel personeel de nieuwe vestiging nodig heeft. “Mijn missie was de terugkeer van La Place en dat iedereen zijn baan weer krijgt. Dat ga ik zeker proberen, al weet ik wel dat veel mensen inmiddels ander werk hebben. Wie weet keren ze terug bij La Place. Ik hoop het van harte.” Zelf kijkt Van der Land terug op een roerige periode. “Ik heb veel geleerd in het afgelopen driekwart jaar. Ik heb gezien wat ontslag met mensen doet en hoe iedereen er weer anders mee omgaat. We hebben ons niet uit het veld laten slaan, ook niet in mindere periodes. Met enkele oud-collega’s ben ik nog uit eten geweest en zijn we een avondje wezen stappen.”La Place Emmen is ook in de avonduren open, zodat mensen na een dagje Wildlands of voor een theatervoorstelling een hapje kunnen eten bij het restaurant. “Ik ben blij dat het terugkeert en ben van mening dat Emmen een La Place nodig heeft.”

Auteur

Redactie