Bedrocks recreanten winnen in Veendam | inclusief fotoserie

EMMEN

Vrijdagavond speelden de recreanten in Veendam tegen The Blokes. Voor het eerst dit seizoen hoefden de Emmenaren geen beroep doen op gastspelers en bestond het team uit louter recreanten.

De Emmer honk- en softbalvereniging verheugd zich over de toename van het aantal leden in deze categorie, een groei die ook bestaat uit mensen zonder een honkbalachtergrond. De Emmenaren gingen in de regen stralend van start met werper Rene Verhoog en catcher Martijn Veenhuijsen achter de plaat namen in de eerste inning een 2-5 voorsprong. Mede door een prachtige 3-honkslag van 3e honkvrouw Kelly Hartman werd deze uitgebreid naar 4-8 in de 2e inning. Nieuwkomer en linksvelder Filip van Vondel verraste met een aantal fraaie vangballen in een van de Blokes geleende handschoen en ook een 2-honkslag was zijn deel. De korte stop van Blokes, Arthur Lugtmeijer wist enkele keren Emmer Midvelder Leon Niehof te verrassen door ruim over hem heen te slaan en de Veendammers kwamen met 9-8 langs zij. Bedrocks liet zich niet uit het veld slaan en met honkslagen door Erik Vos, Mariska Savenije, Remko Gon en het oudst spelende Bedrocks lid Bert Springer werd Blokes met 12-13 geblokt. Heren De Emmer mannen kregen zondag bezoek van het sterke Northern Stars uit Leeuwarden. Na de opening door de pupillen Paco van Dalen en Dariën Vinke, ging de wedstrijd van start onder leiding van scheidsrechter Erik Vos. Al snel bleken de Stars gewoon een maat te groot voor de Emmer honkballers. Door de 10 punten regel werd de wedstrijd bij de stand 4-14 beëindigd, een terechte overwinning voor de Friezen, die volgende week zondag nogmaals op bezoek komen. Met 3 honkslagen uit 4 slagbeurten was midvelder Arjan Koreman. die ook nog een paar prachtige vangballen verorberde, Emmens beste slagman. Tijdens de gezellige nazit toonde de Batboy van de Emmer mannen trots zijn zilveren medaille die hij onlangs veroverde met tafeltennis tijdens de Special Olympics in Nijmegen. Junioren 1 Het eerste juniorenteam speelde zaterdag op de Meerdijk onder leiding van de scheidsrechters Robbin en Kevin Vording tegen de nummer twee, het sterke DDS uit Haarlem. In het begin van de competitie verloor Bedrocks nog met 18-3 in Haarlem, maar in Emmen waren beide teams aan elkaar gewaagd. Bedrocks nam een 2-1 voorsprong door onder meer een prachtige 3-honkslag door Scott Schulting. Daarop kwam DDS met 2-3 langs zij, maar o.a. door een honkslag van Julian Berns kwam Bedrocks een 6-4 voorsprong. Helaas volgde hierop een minder goede inning, door goed slagwerk van de Haarlemmers en veel veldfouten aan Emmer kant. Met een 6-9 nederlaag gaan de junioren de zomerstop in. De conclusie is dat de Emmer jeugd begint te wennen aan het niveau in de landelijke competitie met een plaats in de middenmoot. Junioren 2 Na al enkele weken steeds beter en beter te hebben gespeeld, was het zaterdag middag dan eindelijk zover. De junioren 2 pakten hun eerste winst van dit seizoen. Dit tegen The Knights uit Leek. Met 2 gastspelers (Marijn Mast en Melvin Pijpker) bleken de junioren vooral in verdedigend opzicht hun mannetje te staan. Met een paar mooie vangballen en acties werden veel slagmannen weer naar de dug-out gestuurd. Catcher Robin Brandjes gooide drie keer een honkloper uit op het 3e honk. Door uitstekend pitching van Teun Efftink, Stein Rietema en Marijn Mast kwamen er ook maar weinig honklopers van The Knights in kansrijke scoringspositie. Aan slag stonden de Bedrocks ook hun mannetje. Door een paar hele mooie honkslagen en goed honklopen/stelen werden de puntjes bij elkaar gesprokkeld. Na een zeer spannende en goed uitgevoerde wedstrijd was de eindstand 5-4. Laat dit een opmaat zijn naar nog meer mooie overwinningen. De sfeer zit er in ieder geval goed in, en met een gerust hart kan nu aan de zomerstop worden begonnen Aspiranten De aspiranten van de Bedrocks moesten in stad Groningen aantreden tegen koploper Caribe. Op voorhand dus een grote uitdaging en dat werd het tijdens de pre-game nog sterker doordat vaste catcher Colin Ramakers een slagbal tegen het hoofd moest incasseren. Hij kon daardoor niet aan de wedstrijd deelnemen. Gelukkig hielp pupil Vlin Rietema de aspiranten uit de brand door zich vrijwillig als invaller aan te melden, waardoor de wedstrijd toch doorgang kon vinden. In de eerste slagbeurt wist Bedrocks direct de 0 van het scorebord te halen dankzij Dariën Vinke die op het eerste honk was gekomen door een harde pitcherbal op de scheen. Hij bleek een echte bikkel te zijn en liet direct daarna een prachtig staaltje honklopen zien! In de daaropvolgende slagbeurt van Caribe werden de eerste twee uit al snel gemaakt, o.a. door sterk veldwerk tussen pitcher Hugo Hoezen en 1e honkman Stijn van der Knaap. Daarna kreeg Bedrocks het moeilijk. Door sterk slagwerk van de tegenstander kwam het 3e uit pas laat tot stand. En was de stand 7 - 1 in het voordeel van Caribe. De 2e inning konden nog 2 punten worden bijgeschreven op naam van Hugo Hoezen en Dainyel Rooi door oplettend honken te stelen. De laatste slagbeurt gebruikte Caribe om nog verder uit te lopen, waarna een eindstand van 13 - 3 werd genoteerd. De aspiranten konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Dank gaat uit naar Beeball-coach Stefanie Renardus die tijdens deze wedstijd de helpende hand toestak bij de coaching van de aspiranten. Pupillen De Emmer pupillen speelden in Groningen tegen koploper Caribe die kampioen kan worden, met als missie voor de Bedrocks pups gewoon lekker spelen en plezier maken. Dat hebben ze zeker gedaan , met een zo goed als nieuw pupillen team tegen een ervaren Caribe hebben ze tot de derde inning flink tegenstand kunnen bieden. Pitcher Lisanne Mol gooide een super partij en 2e-honkman Pim Bekkering maakte een paar prachtige nullen. Caribe was helaas toch nog een maat te groot en terecht zomerkampioen. De coaches waaronder Vlin Rietema constateren dat de pups in de eerste helft van het seizoen flink zijn gegroeid en hopelijk beloofd dat nog wat na de zomerstop. De foto's zijn gemaakt door Bert Springer.

Auteur

Redactie