Tophandbal vlak over de grens in Nordhorn

Nordhorn

De HSG Nordhorn-Lingen gaat weer los. Na een ongetwijfeld pittige oefenfase gaat het nieuwe seizoen voor de HSG in het weekend van 27 en 28 augustus pas goed beginnen. Dan vindt in het Euregium in Nordhorn opnieuw één van de voorrondes om de Duitse beker plaats in toernooivorm.

De winnaar plaatst zich dan voor de achtste finales. De HSG Nordhorn-Lingen trof het bij de loting. Niemand minder dan de huidige bekerwinnaar de SC Magdeburg wordt de eerste tegenstander van de HSG. Het schema ziet er als volgt uit. Zaterdag 27 augustus om 16.30 uur: Henstedt-Ulzburg tegen Eintracht Hildesheim (beide 3e klassers). Zaterdag 27 augustus om 19.00 uur: HSG Nordhorn-Lingen tegen SC Magdeburg. De winnaars plaatsen zich voor de finale, die op zondag 28 augustus wordt gespeeld en om 17.oo uur begint. Alle wedstrijden vinden plaats in het Euregium in Nordhorn. Dat de HSG niet kansloos is tegen teams uit de eerste Bundesliga liet het team vorig jaar zien. In een zinderende finale won men destijds in de Emsland Arena van de HSV uit Hamburg.

Auteur

Redactie