SC Erica zit in het hart van clubman Jan Jeuring

Erica

De door voetbalvereniging Hoogeveen en HZVV georganiseerde strijd om de vijfde AH Offerein Bokaal mag een aansprekende nieuwe deelnemer verwelkomen. SC Erica debuteert zaterdag 6 augustus op het toernooi.

De Ericanen spelen al jaren in de zondag eerste klasse en wonnen afgelopen seizoen het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Jan Jeuring maakte alle successen mee en is al tien jaar assistent-trainer. Jeuring: “Ik ben groot geworden bij SC Angelslo, maar inmiddels alweer tien jaar assistent bij SC Erica. Het is echt mijn club geworden. De hele cultuur binnen de club spreekt mij aan. We hebben een grote, trouwe supportersschare die ons overal volgt en na afloop is het ook altijd sfeervol in de kantine. De club ademt voetbal en dat kun je vergelijken met de sfeer bij Hoogeveen. Ook dit seizoen hopen we mee te doen in het linkerrijtje van de eerste klasse.”

Claus Boekweg

Jeuring werkt komend seizoen samen met Claus Boekweg, die ex-trainer is van Dalen. De oud-profvoetballer is de nieuwe hoofdtrainer en was al eerder eindverantwoordelijke bij SC Erica. Zelf heeft Jeuring recent zijn diploma oefenmeester 2 gehaald, waardoor hij ook als hoofdcoach aan de slag kan bij een tweedeklasser. SC Erica speelt op 6 augustus vanaf 17.00 uur de eerste wedstrijd bij HZVV. Tegenstander is dan zaterdag vijfdeklasser Tiendeveen. In de volgende ronde op woensdag 10 augustus wacht bij winst een zwaardere tegenstander. De finaleronde is op zaterdag 13 augustus. Andere deelnemers zijn Hoogeveen (zo.), HZVV, Germanicus uit Coevorden, Ruinerwold, Ruinen en Hoogeveen (za.).

Auteur

Redactie