Bosbad Zwinderen viert vijftigjarig bestaan | Fotoserie

Zwinderen

Het is feest in het kanaaldorp Zwinderen, want het Bosbad Zwinderen viert vandaag (zaterdag) het vijftigjarig bestaan. Na de openingstoespraak van voorzitter Erik Lanting - hij volgde in mei na ruim twintig jaar Jans Kelder op - verzorgde Tralala Events uit Coevorden een middagprogramma voor jeugd.

Er was sprake van onder meer stuivertje duiken, de voorstelling Piraten Pret plus een disco en er lag een reusachtig speeltoestel in het zwembad. Het feest voor genodigden is vanavond vanaf 19.00 uur met onder meer de trekking van de verloting en Thaise snacks. Feestorkest De Liefhebbers uit Dalen verzorgt dan de muziek.

Centrale ligging

Het fraai gelegen zwembad in Zwinderen trekt op jaarbasis ruim 35.000 bezoekers. Het was in 1963 dat de toenmalige gemeente Oosterhesselen plannen had om tot een zwembad te komen. Vanwege de centrale ligging van Zwinderen werd gekozen voor dat dorp. Een eerste collecte onder de bevolking uit de omgeving was destijds goed voor liefst 45.000 gulden. Het eerste bad van zestien bij veertig meter werd geopend op 9 juli 1966. Het huidige beheer van het complex is in handen van Stichting Bosbad Zwinderen. Meer: www.bosbad-zwinderen.nl.

Auteur

Redactie