Gift voor kinderafdeling Scheper Ziekenhuis

Emmen

Hoofd van de kinderafdeling van Treant ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, Harry Oosterveld, nam recent een cheque van 582.58 euro in ontvangst. Deze gift is afkomstig van leerlingen van het Hondsrug College in Emmen.

De leerlingen hebben een pop-up restaurant opgezet om geld in te zamelen voor de kinderafdeling. Dit tijdelijke restaurant is door de leerlingen zelf beheerd. Het geld wordt besteed aan een extra draadloze webcamera voor Babybeeld. Via Babybeeld kunnen ouders hun baby, die op de kinder- en of kraamafdeling ligt, online vanuit huis zien op hun computer, tablet of smartphone. Volgens Harry Oosterveld is het belangrijk dat ouders een band opbouwen met hun baby, ook als de baby een tijdje in het ziekenhuis ligt. "Babybeeld is een goede oplossing om ouders toch zoveel mogelijk in contact te brengen met hun baby. Het is fijn dat we in de toekomst nog meer ouders kunnen bedienen met Babybeeld."

Auteur

Redactie