Medewerkers Mehrgenerationenhaus bezoeken De Cirkel

Coevorden

Medewerkers van het Mehrgenerationenhaus in het Duitse Emlichheim brachten dinsdagmorgen een bezoek aan de Coevorder kledingbank De Cirkel. De Coevorder vrijwilligers van De Cirkel deden eind mei al inspiratie en ideeën op bij de buren.

Deze keer ging het precies andersom. Opbouwwerker Helma Bosgraaf van Maatschappelijk Welzijn Coevorden: “De dames uit Emlichheim keken hun ogen uit over hoe het in Coevorden geregeld is. Er is hier een goede samenwerking met veel verschillende partijen. Zij zagen hoe enthousiaste vrijwilligers zich inzetten voor ongeveer 230 minimagezinnen uit de hele gemeente. Ook bleken ze verrast dat De Cirkel zoveel donaties krijgt.” Mogelijk gaat De Cirkel samenwerken met het Mehrgenerationenhaus.

Samenwerkingspartner

De Coevorder kledingbank heeft er ondertussen een samenwerkingspartner bij: Stichting Need Help Coevorden. “Ik ben blij met de samenwerking, want we hebben hetzelfde doel’’, zegt voorzitter Bart Driehuizen van De Cirkel. Beide instanties helpen mensen uit de gemeente Coevorden die bijzonder weinig spullen bezitten. Mensen kunnen bij een kledingbank terecht wanneer zij onvoldoende geld hebben om kleding en schoenen te kopen. Minima kunnen in De Cirkel ook terecht voor klein huisraad.

Auteur

Redactie