Bosbad Zwinderen viert vijftigjarig bestaan

Zwinderen

Op de datum zaterdag 9 juli is het vijftig jaar geleden dat Bosbad Zwinderen werd geopend. De toenmalige gemeente Oosterhesselen kwam in 1963 met een plan om een zwembad te stichten.

Zwinderen lag het meest centraal en daarom koos men in het bos bij de ijsbaan voor deze locatie. De bevolking werd warm gemaakt voor de plannen en er volgde een collecte, die 45.000 gulden opbracht. Met hulp van veel vrijwilligers werd het eerste bad van zestien bij veertig vierkante meter op 9 juli 1965 geopend. Eerst was het bad van de gemeente en nu beheert de Stichting Bosbad Zwinderen het complex.

Open dag

Tijdens de feestelijke open dag op 9 juli kunnen belangstellenden langskomen tussen 11.00 en 17.00 uur. De entree is gratis. Voor de kinderen begint het programma om 11.00 uur met onder meer een voorstelling van ‘Piraten pret’, stuivertje duiken, een kleine disco en een groot waterspeeltoestel. De avond is voor genodigden en begint om 19.00 uur.

Auteur

Redactie