Komend weekend handbike in Emmen

Emmen

De Dutch European Handbike Competition (EHC) wordt komend weekend georganiseerd in Emmen. Het Dutch EHC is een geheel weekend vol wedstrijden voor handbikers. Vrijdag 1 juli vinden de ontvangst en inschrijving plaats, zaterdag 2 juli worden de tijdritten verreden en zondag 3 juli de criteriums.

Op zaterdag 2 juli vindt tevens het NK paracycling time trial plaats. Aan het eind van de middag worden de nieuwe Nederlandse Kampioenen handbike, tandem, tricycling en cycling gehuldigd. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek. Met ruim 100 deelnemers uit de hele wereld belooft het een mooi spektakel te worden! Het evenement wordt georganiseerd door een samenwerking vanuit verschillende partijen, te weten WSV Emmen, GSC Emmen, het wielerplatform Drenthe, SportDrenthe, Drenthe beweegt/ platform Aangepaste Sport. Deze partijen hebben zich verenigd in de Drentse Paracycling Organisatie. De wedstrijd is een onderdeel van het wedstrijdprogramma vanuit de European Handcycling Federation (EHC). De 2016-editie is de eerste in Drenthe georganiseerde Paracycling wedstrijd, maar wat betreft alle partijen is het een opmaat naar een meerjarig programma, dat in 2018 zou kunnen uitmonden in het WK Paracycling.

Auteur

Redactie