Shí is Dilana naar Weijdepop in Dalen

Dalen

De tweede editie van Weijdepop aan de Dalerveensestraat in Dalen is aanstaande. Het driedaagse muziekfestival begint vrijdagavond 1 juli met het nieuwe Pearl Village festival.

Door Kristian Elders Dat festival krijgt met dank aan de jonge Dalenaren Frank Egberink en Jory Bosch onder meer de dj’s Jeff Free, MC Da Syndrome en Bart Prince over de vloer. De eerste beats klinken om 18.00 uur en entree kost vijf euro. Bezoekers krijgen voor dat geld een consumptiemunt gratis. Dat weet Henk Kip - hij stelde het programma van Weijdepop samen - te vertellen. De Dalenaar organiseert het festival samen met Freddy Gossen, Jos Wortelboer, Joris Sterkenburg, Johan Warta en Dolf Gnodde. In elk geval vijftien vrijwilligers helpen mee en de bands worden zaterdag en zondag ontvangen door Kip en Wortelboer. Zij praten de bands daarnaast aan elkaar. De entree op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli is gratis. Elke band speelt zaterdag of zondag in elk geval drie kwartier. “Veel bands komen uit de regio”, vertelt Kip, voor wie muziek de hoogste kunstvorm is. “Deze muzikanten willen graag en kunnen goed spelen. We hebben de meeste bands dan ook al gehoord. Het is aan ons om hen een mooi podium te bieden.” Slotstuk van het festival is zondagavond vanaf ongeveer 20.00 uur de band Shí is Dilana. De Zuid-Afrikaanse zangeres Dilana komt met haar Portugese band naar Dalen.

Larissa Baak

Crown of Steel trapt zaterdag af om 12.00 uur en andere namen zijn die middag en avond onder meer Larissa Baak, Papaformigas, Barley Wine en 4 of a Kind. Ook aan ouderen is gedacht, want zij kunnen zondagmiddag vanaf 12.00 uur luisteren naar Volharding en - vanaf 13.00 uur - naar de Breiberger Muzikanten. Daarna maken Cottage Harmony (vanaf 14.00 uur) en Big Band Coevorden (vanaf 15.00 uur) hun opwachting. In aanloop naar de finale met Shí is Dilana is het de beurt aan Porterhouse (16.00 uur), The Roosterz (18.00 uur) en Roasted (19.00 uur). Meer informatie staat op de website www.weijdepop.nl.

Auteur

Redactie