Ismay en Leyona Lichtendonk willen naar Olympische Spelen

Coevorden

De zusjes Lichtendonk uit Coevorden zijn goed in zwemmen. Zo won Ismay recent drie medailles tijdens de NJJK in Dordrecht.

Door Kristian Elders De 12-jarige Coevordense was tijdens de Nederlandse Jeugd Junioren Kampioenschappen goed voor zilver en ook twee bronzen plakken. “Ik won zilver op de afstand vijftig meter rugslag en brons op de achthonderd en tweehonderd meter vrije slag”, vertelt Ismay. Net als haar 9-jarige zusje Leyona zwemt Ismay bij zwemvereniging Dedemsvaart AC. De lange afstanden zijn de sterkste punten van Ismay, die al langere tijd graag naar de Olympische Spelen wil. “Het lijkt me leuk om daar op de lange afstanden te zwemmen.” Ook Leyona - zij zwemt sinds haar vierde levensjaar - wil naar de Olympische Spelen.

De Grunte

Op 6-jarige leeftijd begon de oudste van de zusjes Lichtendonk met zwemmen. Aanvankelijk was Moby-Dick in Schoonebeek haar club, maar via zwem- en polovereniging De Grunte in Hardenberg kwamen Ismay en Leyona terecht bij hun huidige club en daar hebben zij het alweer enige tijd prima naar hun zin. “De teamsfeer is er goed en saamhorigheid staat hoog in het vaandel”, verduidelijkt moeder Mirjam Lichtendonk. Ismay traint zes tot zeven uur per week en gaat na de zomervakantie naar de sportklas van het Emmer Carmelcollege. Dan is er naast school ook tijd voor trainen op hoog niveau. Leyona traint vooralsnog twee uur per week. In Dordrecht zwom Ismay overigens twaalf afstanden en zij kwam tot liefst tien persoonlijke records. Zij is een zogeheten juniorenzwemster, terwijl Leyona nog bij de minioren zwemt.

Auteur

Redactie