Betonstort markeert start nieuwbouw Poppenhare | Fotoserie

Coevorden

In de Coevorder stadswijk Poppenhare komen 39 nieuwe woningen. Tachtig huizen worden gesloopt. De eerste betonstort werd woensdagmiddag verricht door een klankbordgroep.

Door Kristian Elders De leden van die groep zijn bewoners van de wijk en stelden zich voor aan het gezelschap, dat bij elkaar kwam aan de Jeroen Boschstraat. Ook wijkconsulent Inge Ferwerda van woningcorporatie Domesta en projectleider vastgoed Arjan Gils van Domesta stelden zich voor. “De klankbordgroep dacht mee en was onmisbaar in het maken van de plannen over hoe de huizen eruit komen te zien”, stelt Ferwerda. Bouwbedrijf Paas won de aanbesteding om de huizen te bouwen. “De totale bouwperiode is anderhalf jaar”, zegt bedrijfsleider Bert Doldersum. “De bouw verloopt gefaseerd.”

Drie fasen

De 39 woningen zijn verdeeld in 22 gezinswoningen, dertien levensloopbestendige huizen en vier stadswoningen. Er wordt gebouwd in drie fasen. Gils: “De eerste fase is nu onderweg aan de Jeroen Boschstraat en de Jan van Scorelstraat, de tweede fase start begin volgend jaar en de derde fase start medio 2017. Alle huizen moeten eind volgend jaar klaar zijn.” Bijna veertig nieuwe huizen die tachtig oude woningen vervangen? “Dat heeft ook met de krimp van de bevolking te maken”, vertelt directeur vastgoed Carl Weelink namens Domesta. Er was volgens Domesta sprake van jaren voorbereiding, veel praten en plannen maken. Weelink: “Wij moesten aanvankelijk het vertrouwen van de bewoners winnen door te doen wat we hebben beloofd.” Directeur wonen Bert Moormann van Domesta noemde het feestelijke moment een prachtige mijlpaal en rekent op de Coevorder wethouder Jan Zwiers voor wat betreft het onderhoud in de omgeving van onder meer de nieuwe woningen. “Dat heb ik hem op het hart gedrukt”, verklapt Moormann. “Hij gaat zijn uiterste best doen.”

Auteur

Redactie