Popmuziek krijgt muzikantendag in Emmen

Emmen

In het kader van de Maand van de Amateurkunst vond zaterdag een muzikantendag plaats in Emmen. Plaats delict was de artiestenfoyer van het Atlas theater.

De Kunstbeweging en The Bake Shop organiseerden in samenwerking met Kunst en Cultuur Drenthe deze dag voor muzikanten waarop verschillende panels en open gesprekken plaatsvonden. Uiteraard was popmuziek het overkoepelend thema.

Muzikant

Evert Hoven van The Bake Shop kijkt tevreden terug: „Hier kan je als beginnend muzikant echt iets van opsteken. Bovendien zijn zulke bijeenkomsten goed om je netwerk te vergroten en je te laten zien. We hopen daarom dat we bij een volgende editie nog meer jonge muzikanten zullen treffen.” Uit verschillende provincies kwamen professionals uit de muziekbusiness naar Emmen om te vertellen over het leven als muzikant. Zij bespraken met Drentse muzikanten hoe het ervoor staat in de muziek in Nederland in het algemeen, en in Drenthe in het bijzonder. Een van de onderwerpen die aan bod kwam in een panel was: hoe kom je als muzikant van zolderkamer naar podium? Luke Christoffel, de frontman van The Road Home vertelde boeiend en gaf jonge muzikanten waardevolle tips mee. Ook konden zij vragen stellen aan een marketeer, een boeker en een artiest. Martijn Deuling introduceerde een nieuwe popschool in Emmen: De Drentse Muziek Academie, waar muzikanten vanaf september kunnen starten. Aan het einde van de muzikantendag kon men onder het genot van een borrel genieten van een korte showcase Ricky Rehab. De eerste band die ooit in de artiestenfoyer van het Atlas Theater speelde.

Auteur

Redactie