Joey de Vroet: ‘We delen alles’

Emmen

Het was dit weekend smullen geblazen in het centrum van Emmen. Het Raadhuisplein beleefde de tweede editie van het Barrel Food Truck Fest, met de meest uiteenlopende soorten eten.

Door Mayke Bos Falafel, empanadas, saté, flammkuchen, roti, tortilla’s, hotdogs of bitterballen. Waar je ook maar trek in had, je kon het proeven tijdens een culinaire ontdekkingsreis op het Barrel Food Truck Fest in Emmen. De zomerse muziek op de achtergrond, de heerlijkste etensgeuren, de vrolijke foodtrucks en de sfeervolle aankleding maakten het op het plein tot een gezellig eetfestijn. De broers Joey (26) en Melvin (26) de Vroet en hun vriendinnen Manouk de Rade (22) en Rika Wolters (26) uit Emmen trotseerden zaterdagavond de regen met paraplu’s. Joey heeft sinds de eerste editie van vorig jaar uitgekeken naar deze tweede editie van het festival en kon niet wachten om zijn tanden in een burger te zetten. “We gaan echt voor de burgers. Daar zijn Manouk en ik gek op. We hebben al vele burgers geproefd en hier staan foodtrucks vanuit heel Nederland, maar die van Chefburger in Emmen waren vorig jaar toch echt favoriet. Manouk en ik hebben net een broodje PulledPork gedeeld, zodat we meer verschillende dingen kunnen proeven, want dat is toch het leukste van dit evenement”, vertelt hij.

Aioli

Zijn broer Melvin gaat voor een broodje biefstuk van Meat at the bar. Zijn zwangere vriendin slaat het broodje biefstuk voor de zekerheid maar even over. “Biefstuk is het lekkerst als het nog een beetje rood is, dus daar waag ik me nu maar niet aan. Kip is vaak wel veilig, maar er is hier gelukkig nog veel meer keuze”, zegt ze. Er volgen nog aardappelschijfjes met aioli, een broodje pittige kip en uiteraard de favoriete burgers van Chefburger. “Veel hè? Maar we hebben alles gedeeld hoor”, lacht Joey. Ze hebben in ieder geval nog een gaatje vrij gehouden voor een nagerecht. Joey heeft namelijk onweerstaanbare kokosmakronen langs zien komen en zijn vriendin heeft wel oren naar een stukje Red Velvet cake. Een goede keuze, blijkt later. Na een gezellige avond keren ze verzadigd terug naar huis.

Auteur

Redactie