Facebook-relletje rondom naamgeving La Plage

Emmen

Wat op Facebook begon met het geven van één ster aan het nieuwe horecaconcept La Plage in Emmen begint voorzichtig aan een relletje te worden. Oorzaak: ene Paul Pepers kan moeilijk verkroppen dat de nieuwe eetgelegenheid op de plek komt te zitten waar voorheen La Place zat en dat de naam van het nieuwe restaurant haast identiek is aan die van zijn voorganger. La Plage beoordeelde de gegeven ster van Pepers als teleurstellend.

Door Vincent Trechsel Op de Facebookpagina van La Plage – dat donderdag zijn deuren opent – uit Pepers zijn ongenoegen over de gekozen bedrijfsnaam: “Zeker gezien de locatie waar jullie komen te zitten en nagenoeg dezelfde naam als La Place; het succesvolle restaurant dat hiervoor op deze locatie gevestigd was. Een plek waar vele mensen hun baan zijn verloren. Ik vind het niet van respect en medeleven getuigen om dan uitgerekend voor deze naam te kiezen. Ook ben ik van mening dat dit neigt naar teren op andermans succes. Het zou verwarrend en misleidend kunnen werken. Alsof het La Place is dat weer opnieuw begint.”

Inbreuk

Pepers krijgt ontzettend veel bijval van Facebookend Emmen. Bijna iedereen is het met hem eens, zo ook Ryon Voskuil. Hij heeft het over ‘weinig originaliteit’ en ‘inbreuk op een merknaam’, al kleven er volgens hem ook voordelen aan de komst van La Plage: “Ondanks de slechte naamkeuze is het heel goed voor de middenstand en de werkgelegenheid. Er is straks weer vijfduizend vierkante meter winkelpand gevuld.” La Plage zelf is geschrokken en ‘betreurt de negativiteit’. “Wij doen ons best om meer werkgelegenheid te creëren en de leegstand in Emmen terug te dringen. Met La Plage willen wij een positieve invulling geven aan ons werk-, woon- en leefklimaat. La Plage betekent: Het Strand. Wij willen de kust naar Emmen halen met ons concept en mensen positief verrassen met mooie, eerlijke producten.”

Redelijk

Uitspraak van de dag kwam van Janine Venema, die reageerde op de reactie van La Plage: “La playa, the beach en der Strand betekenen ook ‘het strand’. Het is wel heel toevallig dat jullie dan precies voor La Plage kiezen. Natuurlijk is het goed dat jullie een positieve invulling willen geven aan Emmen. Wel lijkt het me redelijk om rekening te houden met het faillissement van V&D en het sluiten van V&D en La Place, aangezien jullie in hetzelfde pand jullie restaurant/café gaan vestigen. Daarnaast zou een beetje originaliteit ook niet verkeerd zijn.” En zo is het maar net. Het is hartstikke goed dat jonge ondernemers iets aan de leegstand in Emmen doen, maar om nu je bedrijf op één letter na hetzelfde te noemen als de voorganger op die locatie is om in woorden van La Plage te spreken wel erg teleurstellend.

Auteur

Redactie