Drentse dag bij Ellert en Brammert in Schoonoord | Fotoserie

Schoonoord

Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord werd zondag ‘tot leven gewekt’. De Drentse vereniging ‘t Aol’ Volk uit Emmen bracht levende geschiedenis naar het rustiek gelegen museum aan de Tramstraat.

De hele dag liepen er 'vreemde figuren van vroeger' rond en de veldwachter hield alles in de gaten. Zo zag hij dat het landlopersechtpaar zich bezighield met alles wat niet is toegestaan. De man en vrouw werden dan ook achter slot en grendel gezet. Zogeheten keienkloppers deden hun werk en er was ook een kunstschilder aanwezig. Alle huisjes in het museum hadden voor even weer echte bewoners. Ook de wals en de polka kwamen voorbij tijdens een boerenbruiloft en de timmerwerkplaats was in bedrijf. Zo’n honderd mensen werkten mee aan de dag om te laten zien hoe men vroeger leefde op het Ellertsveld.

Auteur

Redactie