Tycho Atanasov zwemt naar zilver en brons

Emmen

Tycho Atanasov (13) uit Emmen won vorige week de zilveren medaille op honderd meter rugslag en de bronzen medaille op de tweehonderd meter rugslag lange baan.

De bronzen medaille was de meest spannende race. Na 150 meter lag hij nog op een zevende plaats, maar door een bijzonder snelle laatste baan van vijftig meter eindigde hij alsnog op de derde plek met slechts zestienden van een seconde achter de nummer twee. Op de korte baan waren er ook al medailles voor de Emmenaar op deze afstanden: goud op de honderd meter en zilver op de tweehonderd meter. Op de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen (NJJK) kunnen alleen zwemmers deelnemen die limieten hebben gezwommen. Vier dagen lang zwemmen de beste zwemmers van het land in verschillende leeftijdscategorieën tegen elkaar. Atanasov komt uit voor zwemvereniging de Kikker uit Emmen, die dit jaar met vijftien zwemmers deelnam aan het NJJK in Dordrecht. Het resultaat mag er zijn: in totaal werden er door de Kikker drie gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles gewonnen. Er waren tijdens de kampioenschappen in Dordrecht tien Drentse records gezwommen en bijna iedereen verbeterde zijn of haar persoonlijke record. Myrthe Natzijl uit Stadskanaal was hofleverancier met in totaal acht medailles. Ze won drie keer goud, drie keer zilver en twee keer brons. David Anthonio - hij komt uit Borger - won ook een medaille; de bronzen.

Auteur

Redactie