NK: wervelend optreden springteams TVC in Ahoy

Coevorden

In Ahoy Rotterdam vond afgelopen weekend de nationale titelstrijd groepsspringen en individueel springen plaats. TVC Coevorden heeft zich uitstekend laten zien en grossierde in medailles en titels.

De individuele wedstrijden waren zaterdag. TVC kwam uit in de A- en B-lijn. De A-lijn is het hoogste niveau. Bij de senioren A-lijn behaalde Janoux Menzo twee keer een bronzen medaille op tumbling en minitram pegasus en Niek Hulst behaalde een bronzen medaille op airtumbling. In de B-lijn greep Yvar Neep de Nederlandse titel op airtumbling. Joran Kuiper, die nog maar net bij de club zit, wist zich al te mengen bij de beste twintig van Nederland op minitramp. Kyra Nijhoving werd zevende op minitramp en twaalfde op minitramp pegasus. Bij de junioren greep Iris Gosink twee keer het brons en Isis Klement werd bij de jeugd derde op minitramp, B-lijn. Tessa Talens sprong zich netjes naar een twaalfde plaats op minitramp pegasus. Het groepsspringen stond zondag op het menu. Deze wedstrijd is een gecombineerde wedstrijd. De onderdelen zijn minitrampoline en minitrampoline met springtoestel. Ook hier liet TVC goed van zich horen. In de ochtendwedstrijd kwamen de junioren B-lijn in actie. Team een bestaat uit Iris Gosink, Tatum Plasman, Tessa Talens en Michelle Rolleman. Team twee bestaat uit Meike Ekkelenkamp, Isis Klement, Isabel Perdijk en Jaily Winter. Beide teams sprongen uitstekend en behaalden respectievelijk een tweede en derde plaats.

Jeugd en senioren

Na het middaguur kwamen de jeugd en senioren in actie. Het jeugdteam van TVC bestaat uit Sofie Stroeve, Fleur Bos, Aniek Uninge en Roos Schottert. Zij behaalden een eerste plaats in de B-lijn. Het senioren dames twee team werd vijfde en bestaat uit Kyra Nijhoving, Meike Rasink, Lisa Bonkers en Danique Veenstra. Team een bestaat uit Lynn Leferink, Lynn Huisman, Elcke Storteles en Eva ter Horst. Team twee behaalde hier een keurige eerste plaats in de B-lijn. Het senioren gemengd team behaalde een derde plaats in de B-lijn. Dit team bestaat uit Joran Kuiper, Iris Bosman, Iris en Tamara Uninge. Het andere senioren gemengd team ging er in de A-lijn met een eerste plaats vandoor. De jongelingen stonden vijf punten voor op de nummer twee en dat is uniek op het hoogste niveau. Dit team bestaat uit Vieënna Nijstad, Janoux Menzo, Yvar Neep en Niek Hulst.

Auteur

Redactie