Goochelkids tweede bij de volwassenen

Emmen

Vorige maand zijn Kylian (15) en Fabianne (13) van Luijt uit Emmen Nederlands kampioen toneel goochelen geworden onder de achttien jaar. Daarom mochten ze meedoen met het Nederlands kampioenschap voor boven de 18 jaar.

Dit kampioenschap werd zondag gehouden in Meppel. Na de meest uitéénlopende goochelacts volgde de uitslag. De kinderen zijn tweede geworden in de categorie ‘algemeen goochelen’. Een knappe prestatie zo tussen de volwassenen. Ze hadden een tropische act met zonnige Caribische muziek. Ze goochelden zonnebrillen, flessen drank en bloemenkransen tevoorschijn. Van één ijsje werden er meerdere gemaakt en het hoogtepunt was de ijskar. Hiermee werd het bekende spel balletje balletje gespeeld, maar dan met het hoofd van Fabianne. De jury werd ook hier weer verrast door het hoge niveau van de magische act. In het jurycommentaar stond dat de act ‘goed werd gepresenteerd en dat er goed gebruik werd gemaakt van het toneel. De voorstelling had een sterke impact op de jury en het publiek’. Manro Potman werd eerste met een duivenact.

Auteur

Redactie