Cees Akker geridderd bij opening 'Alle Schoonoorders'

Schoonoord

Alle Schoonoorders - The inside story. Zo heet de fototentoonstelling die donderdagmiddag is geopend in het Openluchtmuseum Ellert en Brammert. De tentoonstelling in 't Armenhuis - bij de entree van het museum in Schoonoord - kwam er onder meer door medewerking van zes families, die sinds 1854 in het kanaaldorp wonen.

Het leven en werken van de eerste inwoners van het veendorp wordt uitgebeeld aan de hand van de foto's. De organisatie wil de tentoonstelling uitbreiden door scandagen te houden in het museum. De Coevordense Sissy Scholtens - zij is afkomstig uit De Kiel - is een nakomeling van wijlen Siebrigje Hoppes, die in Schoonoord woonde. Scholtens onthulde donderdag in de Oude Herberg - verder het terrein op - het beeldmerk van de tentoonstelling: een karakteristieke afbeelding van Hoppes.

Cees Akker

Een van de aanwezigen in de Oude Herberg en 't Armenhuis was Cees Akker (82) en voor hem was er speciale aandacht. De Schoonoorder is voorzitter van het museum en werd onderscheiden door wethouder en locoburgemeester Joop Brink van de gemeente Coevorden. Hij gaat nu door het leven als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Akker zet zich al meer dan dertig jaar in op sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak. Hij verricht veel werk voor de cultuur en historie van vooral Schoonoord en omstreken. Het Openluchtmuseum Ellert en Brammert en het lokale toerisme varen volgens zijn sympathisanten dan ook wel bij de vele bezigheden van Akker, die in het museum nog altijd zelf zijn handen uit de mouwen steekt. Het museum in Schoonoord trekt op jaarbasis zo'n 58.000 bezoekers.

Auteur

Redactie