De Wolfskuylen ontvangt Cycle for Hope-fietsers op sponsortocht rond Nederland

GEES

Bijna driehonderd wielrenners fietsen in juni heel Nederland rond tijdens Cycle for Hope. In slechts twee dagen tijd leggen ze de 1200 kilometer af, in estafettevorm. Met deze sportieve uitdaging halen de fietsers geld op voor Stichting De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. De estafette teams wisselen vrijdagochtend 24 juni bij Camping De Wolfskuylen te Gees.

Het Rondje Nederland draagt als motto: jouw afzien is omzien naar anderen. ,,Zo wordt dit evenement zeker ervaren”, aldus Maarten Ouweneel, teamleider van Cycle for Hope. ,,Je moet het maar kunnen; dag en nacht fietsen en je grenzen verleggen met pittige afstanden. Wat je dan overeind houdt, is de gedachte aan de mensen waarvoor je rijdt.” Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen, om los te komen van verslaving of psychische problemen. Cycle for Hope ondersteunt dit werk, dat op verschillende locaties in heel Nederland plaatsvindt. ,,We doen ons best om de fietsers goed te verzorgen tijdens Rondje Nederland”, aldus meneer Pellikaan, beheerder van Ze zetten tenslotte een grote prestatie neer, waarmee ze anderen verder willen helpen in het leven.” Op een wisselpunt kunnen de fietsers gebruik maken van het sanitair, eten en een paar uurtjes slaap meepakken. Camping De Wolfskuylen wordt bij de ontvangst van de fietsers geholpen door een groep vrijwilligers die actief zijn als parkeerwacht, koffieschenker en juichploeg. Wie de fietsers wil ontmoeten, is van harte welkom op Camping De Wolfskuylen, Holtweg 9 in Gees. De meeste fietsers worden vrijdagochtend 24 juni verwacht tussen 10.00 en 12.15 uur. Of volg de fietsers live, via cycleforhope.nl/live. Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Deelnemers finishen 25 juni op de open dag van De Hoop. Dan is ook de Toertocht, met afstanden van 40 tot 200 kilometer in omgeving Dordrecht. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Ook de inschrijving van de MTB-Marathon op 11 en 12 november is sinds kort geopend.

Auteur

Marielle de Vries