Kinderfestival weer groot succes | Inclusief fotoserie

Emmen

Emmen de minst aantrekkelijke stad van Nederland? Echt niet! Zeker niet voor al die kinderen die zich prima vermaakten tijdens de zesde editie van het kinderfestival Alles Kids in Drenthe.

Tekst en foto's: Mayke Bos Kinderen tot en met twaalf jaar konden hun lol niet op tijdens Alles Kids in Drenthe. Het hele weekend stond in het teken van spelen, klimmen, crossen, glijden en springen. Het was een drukte van belang op het Raadhuisplein en het Marktplein. Het Alles Kids in Drenthe festival is gratis toegankelijk en is in het leven geroepen vanuit de gedachte dat ieder kind recht heeft op een weekend waarin het naar hartenlust kan spelen, ongeacht hun financiële situatie.

Waterspuit

Ruim dertig ondernemers, vakantie- en attractieparken leverden een bijdrage aan het kinderfeest door er één groot speelparadijs van te maken.De vierjarige Lenthe uit Emmen was er vorig jaar ook al en kan er geen genoeg van krijgen. Dit jaar heeft ze haar vriendinnetje Myrthe (6) uit Emmen meegenomen. Op hun hoofd prijkt een strik en ze dragen een feestneus en bovendien een glimlach van oor tot oor. Ze begonnen eerder die dag met spelen op het springkussen, want daar zijn ze gek op. Myrthe en Lenthe steken vol trots hun arm uit om de roze glittertattoo te laten zien die ze hebben gekregen. Op het Marktplein mochten ze in een echte politieauto zitten. Ook stonden er brandweerwagens en een vuilniswagen. Met een grote waterspuit konden kinderen zelf ‘brandjes’ blussen. Iets verderop stond er een parcours uitgezet om met de racefiets overheen te crossen, speciaal voor de echte waaghalzen.

Schminken

Vanaf het Marktplein kon je in een treintje stappen dat over het Raadhuisplein reed langs nog veel meer activiteiten. Hier kon je bijvoorbeeld genieten van een sprookjesachtige kindervoorstelling, lasergamen, klauteren op een klimwand of je laten schminken. Lenthe en Myrthe hebben zich nog niet laten schminken, maar ze hebben wel een feestneus opgezet. “Die rode neus hebben we zomaar ergens gekregen”, vertellen de meiden enthousiast. Eén van de leukste dingen van het kinderfestival vonden ze de optredens met ‘leuke muziek’. Zomaer, Allesandro, Shalissa en Triple traden op. Populaire artiesten, zo blijkt, want er wordt flink gejoeld en alles wordt veelvuldig geregistreerd door mobieltjes. Dat het af en toe even sputterde maakte Lenthe en Myrthe niets uit. Een beetje water kan hun pret niet meer bederven. Sterker nog, er staat zelfs nog een rondje varen op het Raadhuisplein op het programma in een klein zeilbootje dat ze zelf mogen besturen. Kinderparadijs in zicht!

Auteur

Redactie