Gemeentegedicht: Cees Bijl bedankt

Emmen

Voor alles wat jij als burgervader

in Emmen hebt betekend, sluiting van de dierentuin, het avontuur van Wildlands met tunnel en theater, het ruimen van puin, het slopen van Traverse en Muzeval meegerekend. Dank voor het geduld met de door ons gekozen raad, die soms zonder stukken te lezen lult over gebrek aan visie en toegeeft aan het gegil van de straat en de media die geen verschil zien tussen falen en lukken. Dank voor de videocamera's bij verlaten winkelpanden en kroegen, het asfalt op de es, nieuwe pleinen, het zwoegen tijdens de oogst van wietplanten, het binnenslepen van geld voor krimp en WMO-klanten. Dank voor het tellen van stemmen op Wilders en Van der Weide, nolens volens windmolens, het in banen leiden van angst voor verloedering in dorpen, de rol van bruggenbouwer, kanaalgraver water naar het Bargermeersjouwer. Ook na het vertrek van de bouwkranen en jouw gang naar de Staten blijven wij dromen van meer banen en volk in Zuidoost-Drenthe. Maar voor het stof terugwaait in onze straten past eerst nog dank en lof voor de Emmer lente. © Joep van Ruiten © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie