Twee records verbroken tijdens Rundeloop

Emmen

De Mediq Apotheek Pykstra Rundeloop werd zaterdag gelopen in Zwartemeer. Twee records gingen eraan tijdens deze elfde editie van de Rundeloop.

Zowel bij de vijf kilometer voor de dames als de tien kilometer bij de heren werd het record verbroken. Alwin Heijting uit Nieuw-Amsterdam verbrak het record bij de heren. Bij de dames was het Eline Glas uit Emmen die een nieuw record neerzette op de vijf kilometer met een tijd van 18 minuten en 34 seconden. De Rundeloop begon zaterdag met de kabouterloop voor de kleinsten en de jeugdloop 1 en 2 voor leerlingen van de basisschool. Voor de volwassenen was een parcours van vijf en tien kilometer uitgezet. De tien kilometer is bij de heren dus gewonnen door Alwin Heijting uit Nieuw-Amsterdam. Hij liep de afstand in een tijd van 32 minuten en 54 seconden. Bijna zeven minuten later finishte Yntze Wardenburg uit Zwartemeer als tweede en Erik de Vries, eveneens uit Zwartemeer, eindigde als derde met een tijd van 41 minuten en twinting seconden. Bij de dames is de tien kilometer gewonnen door Manon Otter uit Nieuw-Dordrecht. Zij liep de afstand in drie kwartier en vier seconden. Marieke Bruininga uit Emmen werd tweede met een tijd van 49.05 minuten en Maaike Doek uit Klazienaveen completeerde het podium. Zij deed vijftig minuten en 33 seconden over de tien kilometer. De tien kilometer bij de veteranen werd gewonnen door de Duitser Gerald Nijhoff. Best genoteerde plek van iemand uit de regio was de derde plaats voor Peter Rolink uit Erica. Hij liep de tien kilometer in 39 minuten en twee seconden. Kijk voor de overige uitslagen op www.uitslagen.nl.

Auteur

Redactie