Emmer Raadhuisplein wint Architectuurprijs

Emmen

Het Raadhuisplein in Emmen heeft zaterdagmiddag de Drentse Architectuurprijs van 2016 gewonnen. De jury koos de winnaar uit vier genomineerden op de shortlist.

In totaal zonden negentien initiatieven hun projecten in. De prijs werd in het Atlas Theater in Emmen uitgereikt door oud-burgemeester Cees Bijl. Net als de jury kwam ook het stemmende publiek tot de meeste stemmen voor het Raadhuisplein. Het plein won de Architectuurprijs omdat ‘de architecten erin zijn geslaagd het oude centrum van Emmen te verbinden met het nieuwe Wildlands’. Dat het plein veel wordt gebruikt en mensen stimuleert naar buiten te gaan, waren ook belangrijke punten in het juryrapport. De overige genomineerden waren: de Schuurwoning in Eelderwolde, de Natuurlodges in Wapserveen en het Onderwijspark Enzinge in Meppel.

Auteur

Redactie