Basisschool De Klimop in Gees wint E-waste race

Gees

De kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool De Klimop in Gees hebben de E-waste race in Zuidoost-Drenthe gewonnen. Daar hebben ze - samen met hun ouders - wel wat voor moeten doen. De afgelopen vier weken zamelden zij tijdens de race bijna 5000 stuks afgedankte elektronica in.

Er ontstond een ware nek-aan-nekrace met twee andere Drentse scholen: ’t Kienholt in Hoogeveen en De Stroeten in Emmen. Inzet van de race was een volledig verzorgd schoolreisje op 1 juli naar het science museum Nemo in Amsterdam. Meester Jasper Venema van De Klimop: “Het was fantastisch om te zien hoe fanatiek de kinderen waren. Ze kwamen zelfs in de vakantie en ’s avonds op school om maar zoveel mogelijk spullen te brengen. Erg fijn dat zoveel mensen bereid waren nog even op zoek te gaan naar onder meer oude telefoontjes, schermen, gereedschap en computers. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het ingezameld!”

Educatief project

De E-waste race - begonnen in 2014 - is een educatief project dat zich richt op het groeiende probleem van elektronisch afval en ook het grondstoffenprobleem. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool krijgen hierover een interactieve gastles en nemen het daarna gedurende vier weken in een wedstrijd tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleine elektronische apparaten in te zamelen voor recycling. Voor de kinderen van De Klimop werd het dus een leerzaam project met een wel heel feestelijk slotstuk. Op de groepsfoto: de kinderen van groep 6, 7 en 8 van De Klimop, Timmy de Vos (initiatiefnemer E-waste race), Freerk Potze (commercieel directeur van Virol), leerkracht Jasper Venema en Simone Bouwhuis (relatiemanager van Weee Nederland).

Auteur

Redactie