Walid Soppe twee keer achttiende in Barcelona

Coevorden

Walid Soppe werd zondag twee keer achttiende in het Junior Moto3 World Championship. Op het circuit van Catalunya moest de Coevorder coureur beide races vanaf een 25e positie starten en wist vanuit daar de weg naar boven in te zetten. De Dutch Racing Team rijder komt met deze klasseringen stap voor stap dichter bij de punten.

Op zaterdag stonden de kwalificaties op het programma en in de eerste kwalificatie zetten Soppe een tijd van 1.56.47 minuten neer. In de tweede tijdtraining wist Soppe deze tijd niet te verbeteren waardoor het talent niet verder kwam dan een 25e startpositie. In race een maakte Soppe een goede start en wist hij in de beginfase direct een aantal plaatsen goed te maken. De wedstrijd werd echter al in de eerste ronde onderbroken door een rode vlag situatie na een stevige crash van een van de rijders.

Herstart

De herstart betrof dezelfde startopstelling als voorafgaand aan de race, waardoor Soppe weer opnieuw kon beginnen met zijn inhaalrace. De herstart ging over tien ronden. Soppe maakte wederom een prima start, maar niet dusdanig dat hij de aansluiting kreeg met de grote groep aan kop. Vlak voor hem ontstond de breuk en samen met Boulom, Perez en Skinner vormden de jongens een groepje en streden zij om het laatste puntje. Soppe werd achttiende.

Crash

Race twee was vergelijkbaar met race een na de herstart. Soppe kwam goed van de plaats en passeerde de eerste ronden als twintigste de streep. Met Boulom, Farid, Kappler en Perez vocht Soppe constant om de plaatsen. Met nog twee ronden te gaan maakte een crash van de Spanjaard Ramirez een vroegtijdig einde aan de wedstrijd. Ramirez maakte een behoorlijke highsider en bleef op het asfalt liggen, waardoor de wedstrijdleiding besloot om de rode vlag te zwaaien. De stand na de laatste volle ronde was de einduitslag en in die ronde kwam Soppe als achttiende door. Beide races werden gewonnen door de Italiaan Lorenzo Dalla Porta. Soppe kan zich vanaf nu weer richten op de Red Bull MotoGP Rookies Cup, waarvan de volgende wedstrijd op de laatste zondag van juni wordt verreden tijdens de TT in Assen.

Auteur

Redactie