Maaike Ouboter: 'Tussen de olifanten was ook leuk geweest'

Emmen

Maaike Ouboter geeft op zaterdag 18 juni een concert in het oude dierenpark. Samen met gitarist Bernard Gepken uit Emmen speelt ze akoestische liedjes van haar debuutalbum ‘En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt’.

Tekst: Dylan de Lange Wat is de raarste plek waar je ooit hebt opgetreden? “Goeie vraag! We hebben een keer op een trappetje bij een kasteel gespeeld, dus dat valt nog wel mee. Al hebben we ook eens in een lift gespeeld. Er stapten voortdurend allemaal mensen in en ik speelde voor hen. Het is heel leuk om te zien hoe iedereen dan reageert. Ik kijk mensen altijd aan als ik speel, dus dat werd soms een beetje intiem. Sommige mensen werden daar heel ongemakkelijk van en stonden met hun rug naar me toe. Een heel bijzondere ervaring. Wel echt een van de gekste live optredens.” Een lift is nog geen oude dierentuin. Ben je er al eens geweest? “Nee, dit wordt de eerste keer. Maar ik houd ervan om op plekken te komen waar ooit iets anders was. Dat je daar dan staat, om je heen kijkt en je voorstelt hoe het zou zijn als al die dieren er nog zouden lopen. Er is heel veel magie op plekken waarvan iedereen weet dat er ooit iets was en die nu ergens anders voor dienen. Ik vind het geweldig om in de oude dierentuin te spelen.” Het scheelt dat je geen last hebt van dierengeluiden. “Dat is ook weer zo, hoewel het me ook best leuk had geleken om tussen de olifanten te staan. Misschien eens in de nieuwe dierentuin.” Hoe werkt het schrijven van liedjes bij jou? “Ik vind het fijn om nieuwe mensen te ontmoeten en gesprekken te voeren over het leven. Dan krijg je steeds meer inzichten en daar teer ik op. Ik ben laatst wezen wandelen in Italië in een gebied waar ooit een heel volk woonde dat tijdens de Tweede Wereldoorlog is weggedreven en uitgemoord. Best wel heftig dat er zoveel is gebeurd op een plek waar nu totale leegte is. Dat inspireert me. Ik merk dat daar de liedjes beginnen.” Waar gaan die nieuwe liedjes over? “Daar is nog niet echt een pijl op te trekken. Het gaat ook weer over gesprekken die ik heb gehad over het leven, maar wel wat actueler. Ik kan er nu nog niet echt iets zinnigs over zeggen. Daarvoor moet ik wat meer schrijven.” Bernard Gepken speelt mee op gitaar. Hoe is die samenwerking? “Het werkt heel leuk. De theatertour hebben we met z’n tweeën gedaan en in de band spelen we ook samen. Hij waardeert wat ik maak en dat is ook niet onbelangrijk. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Hij is een heel goede gitarist.” Ben je eigenlijk al eens in Emmen geweest? Wat vind je van Drenthe? “Ik vind Drenthe een mooie streek en Emmen is ook heel leuk. Ik ben er best veel en dan drinken we altijd even koffie bij Su Sardu. Het is grappig hoe zo’n plaats zo bekend wordt. Ik zeg vaak tegen Bernard: ‘Ik kom wel naar jou toe’, want ik vind het fijn om in Emmen te zijn. Echt een gezellige plaats.” Wat kan Emmen verwachten op 18 juni? “Een intiem, mooi concert op een magische plek. We gaan akoestische liedjes van het album spelen met nog een paar nieuwe liedjes tussendoor. Het wordt echt een bijzondere avond, denk ik.” Maaike Ouboter en Bernard Gepken spelen op zaterdag 18 juni om 20.30 uur bij Poppodium Apollo in de oude dierentuin. Tickets zijn verkrijgbaar via poppodiumapollo.nl.

Vrijkaarten

Lezers van deze krant maken kans op een setje van twee vrijkaarten voor het concert van Maaike Ouboter en Bernard Gepken in het oude dierenpark. Stuur daarvoor uiterlijk vrijdag 17 juni een e-mail - met naam en adresgegevens - naar het adres zohlezersactie@ndcmediagroep.nl. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Auteur

Redactie