Goud voor Lars en Jorn Boerrigter op NK turnen

Klazienaveen

Een regen van medailles namen de turners van Turnteam Drenthe mee naar huis. Het NK eerste en tweede divisie in Alphen aan den Rijn leverde van de twaalf medailles zelfs zeven keer een nationaal kampioen op. De meerkampfinales waren zaterdag en zondag was de strijd bij de toestelfinales.

Lars (21) en Jorn (19) Boerrigter waren in de categorie senioren eerste divisie voor het eerst elkaars concurrenten. Na de halve finale van twee weken geleden was Lars de te kloppen man. Hij maakte zijn favorietenrol meer dan waar en werd voor de eerste keer in zijn carrière Nederlands kampioen op de meerkamp met een zeer hoog puntenaantal van 74.20. Jorn, die eerstejaars senior is, heeft een gigantische progressie gemaakt. Hij werd in dezelfde spannende strijd uiteindelijk vierde in de meerkamp met ook een zeer mooie score van 73.00 en een verschil van 0.6 punten op de nummer drie.

Bekroning

De toestelfinales op zondag waren uiteindelijk een bekroning op het weekend. Op zondag werden elf medailles - zes goud, twee zilver en drie brons - meegenomen. Leuke bijkomstigheid is dat de gouden medailles in twee families door twee broers werden opgehaald. Vier keer goud en dus Nederlands kampioen voor de broers Boerrigter: Lars (vloer en ringen) en Jorn (voltige en rek) en twee keer goud voor de broers Lok uit Valthe. Elwin (junior tweede divisie) en Loran (instap eerste divisie) werden Nederlands kampioen op voltige in hun categorie. Naast deze zeven nationale titels werden door Lars Boerrigter nog bronzen plakken in de wacht gesleept op de toestellen sprong en rek. In de categorie jeugd eerste divisie behaalde Mathijs Hogeveen twee zilveren medailles op ringen en sprong. Hogeveen werd de dag ervoor al vijfde op de meerkamp bij de jeugd. Kevin Robben ging naar huis met een bronzen medaille op ringen. Na dit seizoen zetten Lars en Jorn Boerrigter en Mathijs Hogeveen hun turnloopbaan elders voort vanwege een gebrek aan onderdak en het ontbreken van trainers.

Auteur

Redactie