Sebastiaan Weerman naar Folk veur Volk in Aalden

Aalden

“Ik kijk er enorm naar uit om terug te komen en iedereen in Zweeloo weer te ontmoeten. Het is echt wel een plek waar ik af en toe heimwee naar heb. Vooral omdat ik bij mijn oma en mijn vrienden een erg leuke jeugd heb gehad.”

Dat zegt Sebastiaan Weerman (foto, rechts) van de tweemansband Jack and the Weatherman, die zaterdag 18 juni op het podium van het Folk Veur Volk festival in Aalden is te bewonderen. De 30-jarige in Haarlem woonachtige Weerman is door zijn jeugdvriend Bart Koekoek uitgenodigd om in Oud-Aalden te komen spelen. Zweeloo loopt als een rode draad door het leven van Weerman. “Mijn vader Ger is geboren in Zweeloo en mijn oma Sina Weerman-Reinders heeft lange tijd aan de Volmolenstraat gewoond en is later verhuisd naar een plekje aan de Aelderhof. Ik heb dus een sterke band met Zweeloo.” Weerman is overigens geboren en getogen in Emmen.

Berry Krikken

Muziek vult inmiddels een belangrijk deel van zijn leven. Met zijn Jack and the Weatherman zingt Weerman samen met Berry Krikken pop- en folkliedjes. Met hun muziek belicht het tweetal de zonnige kant van het leven. Zij maken ook muziek met hun voeten. Weerman de kickdrum en Krikken de tamboerijn. Zij zijn ook heel bedreven op gitaar en ukulele.

Auteur

Redactie