Albert Jan Benjamins: ‘Ik hoop dat het een hit wordt’

Emmen

De zomerse Protos Weering, zo heeft Albert Jan Benjamins ‘zijn’ Jumbo Gemeente Cup al eens genoemd. Over een week – dinsdag 14 juni – gaat het beginnen en Benjamins heeft er zin in.

Tekst: Vincent Trechsel NWVV, Weerdinge, Bargeres, twee teams van SVBO, vv Emmen, CEC en WKE-16, zoals het onlangs failliet verklaarde WKE nu heet, spelen om de allereerste Gemeente Cup. Het toernooi wordt gehouden op het sportpark van vv Emmen, omdat de 27-jarige Emmenaar daar veel contacten heeft “maar dat had ook prima bij een andere club gekund”, voegt hij er aan toe. “We hebben nog geen wedstrijd gespeeld en er zijn al een paar clubs geïnteresseerd. Dat is mooi.”

Achtergrond

CEC en vv Emmen spelen dinsdag de openingswedstrijd en uiteindelijk maken de nummers één en twee uit beide poules kans op de titel. Dat gaat aan de hand van zogenoemde kruisfinales. De wedstrijden worden gespeeld op 14 en op 16 juni. De finaledag is zaterdag 18 juni. “Het was veel werk om het allemaal te regelen, maar ik heb er enorm van genoten”, erkent Benjamins. “Dit past bij mijn opleiding en achtergrond. Als het allemaal gaat lopen, haal ik hier zonder meer veel voldoening uit.” Supmarktketen Jumbo is naam- en hoofdsponsor van het toernooi, die voor de voetballers lunch op zaterdag en een flesje sportdrank op alle speeldagen regelt. Ook de catering valt in handen van Jumbo. “Het is heel mooi dat we (Benjamins en Peter van den Berg, red.) dit met Jumbo kunnen doen. Zelf hadden we dit nooit kunnen regelen.”

Binnenhalen

Ook het aanstellen van de scheidsrechters is soepel verlopen. Scheidsrechtersvereniging CVS levert diverse gekwalificeerde scheidsrechters aan. Waar voor Benjamins het meeste werk in zat, was het binnenhalen van clubs. “Sommige clubs konden niet of zegden toch af. Daar moet je altijd rekening mee houden. Toch hebben we acht teams weten te strikken en dat was onze doelstelling ook. Hoe mooi zou het zijn als de teams gaan genieten van dit toernooi. Ik hoop echt dat dit een hit gaat worden.”

Auteur

Redactie