Robbert Kroes: 'Nadruk ligt op gezelligheid'

Oosterhesselen

Bij voetbalvereniging VIOS in Oosterhesselen wordt zaterdag 11 juni vanaf 10.00 alweer de vijfde editie van het zeven tegen zeven toernooi gehouden. Bij Vooruitgang Is Ons Streven komen vijftien mannenteams in actie. Daarnaast zijn zes vrouwenteams van de partij op de velden bij Gebouw 48.

Door Kristian Elders De equipes komen uit onder meer Oosterhesselen, Gees, Zweeloo, Schoonoord, Dalen, Dalerveen, Nieuw-Balinge, Annen en ook Heerenveen. De VAC (VIOS Activiteiten Commissie) organiseert opnieuw het toernooi. De leden van de VAC krijgen hulp van vrijwilligers en scheidsrechters. Scoren kan op grote goals en dat gegeven valt in de smaak. “De competitie is afgelopen en de deelnemers gaan voor een leuk toernooi met veel doelpunten en gezelligheid”, vertelt clubvoorzitter van VIOS Robbert Kroes. “De nadruk ligt op gezelligheid en meedoen is belangrijker dan winnen. Er wordt gewoon doorgewisseld en er is geen gedoe vanwege bepaalde beslissingen van scheidsrechters. Na de wedstrijden drinken de verschillende teams samen een biertje.”

Barbecue en muziek

Wilco Eising: “De tent komt te staan op veld twee en daarnaast gebruiken we ook het hoofdveld en ons trainingsveld voor de wedstrijden. Bij de vrouwen is sprake van één poule en bij de mannen wordt in drie poules gespeeld.” Na de laatste wedstrijden kunnen de voetballers aan het einde van de middag genieten van een barbecue en muziek door een dj. De opbrengst van het toernooi is bestemd voor activiteiten van de jeugdvoetballers van VIOS. Zo gaan bijvoorbeeld de F- en E-pupillen jaarlijks op voetbalkamp.

Auteur

Redactie