Muziek en prijzen in Emmen

Emmen

In het kader van de Maand van de Amateurkunst zijn Emmer amateurkunstenaars 11 juni op meerdere podia actief om aan Emmen te laten zien wat ze kunnen en waar ze van houden.

Zo wordt de jaarlijkse Cultuurprijs van de Kunstbeweging uitgereikt. Wethouder Bouke Durk Wilms van de gemeente Emmen heeft de eer de prijs uit te reiken aan het initiatief dat het afgelopen seizoen het meest vernieuwende project heeft opgezet of uitgevoerd. De genomineerden dit jaar zijn muziekvereniging De Bazuin uit Schoonebeek, Harmonie Euterpe, het Theaterkoor Ericarre en fotograaf Paul Barelds in combinatie met de Gemeentedichters. De wethouder reikt deze prijs aanstaande zaterdag uit om 15.30 uur op een podium naast de Grote Kerk in Emmen. Nieuw dit jaar is de Jongerenprijs. Het leukste jongereninitiatief verdient een prijs die besteed mag worden aan de ontwikkeling van zijn of haar project. De genomineerden krijgen een coachingtraject aangeboden door de Kunstbeweging. De genomineerden zijn: Kindertoonkunstkoor Emmen en Muziekschool MM en Back to the Streets.

Collectief

Op het Mondriaanplein staat een danspodium. Tussen 12.30 en 16.00 treedt hier een keur aan leuke dansscholen uit Emmen op. Van kleuterballet tot hiphop, van moderne dans tot klassiek ballet. Naast de Hema is het Breakdance collectief met genomineerde Back to the streets. Breakdancers uit heel Drenthe doen hieraan mee. Op het Marktplein is vanaf 10.00 uur de jaarlijkse Kunstmarkt van de Emmer Amateur Kunstenaars, de AKE. Op het Noorderplein treden Emmer singer-songwriters op en in de bibliotheek zingen diverse koren. Het muziekprogramma naast de Grote Kerk is zeer gevarieerd met bandjes, orkesten en bijvoorbeeld zangeres Melissa Meeuwisse, bekend van het tv-programma The Voice of Holland. Om 15.00 uur onthult de wethouder in de grote kerk een quilt. Op dit kunstzinnige wandkleed zijn diverse aspecten van de gemeente Emmen verbeeld. De quilt is mogelijk gemaakt door ‘Van Goede Grond’ in het kader van Emmen Culturele gemeente. ’s Avonds is er in de grote Kerk een concert door het Young Trombone Collective.

Auteur

Redactie