Leerlingen ZML Thriantaschool verleggen sportieve grenzen

Emmen

Sportcomplex Bentinckspark aan de sportveldenweg in Hoogeveen is ook dit jaar het decor van de Special Heroes Challenge. Op vrijdag 10 juni gaan 300 leerlingen met een verstandelijke beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs samen grenzen verleggen tijdens de sportdag, die wordt georganiseerd door Special Heroes en Sportief Hoogeveen.

Ruim tachtig leerlingen van de Thriantaschool reizen af naar Hoogeveen en gaan de sportieve uitdaging aan. In samenwerking met de lokale sportverenigingen en sportaanbieders is een ruim en uitdagend sportaanbod samengesteld. Freerunning, judo, wielrennen, survival, (zit)volleybal en streetdance zijn enkele van de aangeboden clinics.

Maximale beleving tijdens clinics

Om 9.30 uur arriveren naast de jongeren uit Emmen ook leerlingen van de W.A. van Lieflandschool (Assen), Mackayschool (Meppel), De Twijn (Zwolle), M.van Hardenbergschool (Veendam) en De Windroos (Hoogeveen) op het Bentinckspark waarna de Special Heroes Challenge officieel geopend zal worden door de wethouder Gert Vos van de gemeente Hoogeveen. Na de opening volgen de leerlingen in vaste groepen tussen 10.00 en 13.30 uur drie van de vijftien aangeboden clinics. De sportlessen worden gegeven door trainers en vrijwilligers van diverse sportverenigingen uit Hoogeveen en omstreken. Ook studenten van het Drenthe College zullen actief zijn bij de clinics.

Iedereen kan held zijn

Special Heroes laat jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar. Ook voor hen wordt zo het sporten met anderen gewoon. Sinds de start van het programma in 2009 hebben al bijna 25.000 leerlingen aan Special Heroes deelgenomen. In Emmen draait het programma naast de ZML Thriantaschool ook bij RENN4 de Atlas en de Aventurijn. Samen met de projectleider van Special Heroes stellen de scholen een sportaanbod op maat samen. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen die Emmen rijk is. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Voor meer informatie: www.specialheroes.nl.

Auteur

Redactie